top of page

LIBCHAVSKÉ APARTMÁNY NA VRŠKU JSOU PENZIONEM ROKU 2014 V PARDUBICKÉM KRAJI A JSOU V PRVNÍ DESÍTCE AN


Apartmány na vršku

Dřevěné Apartmány na Vršku v prostředí vzdělávacího a školicího střediska Akademie se v žebříčku padesáti nejlepších penzionů České republiky umístily v první desítce a v Pardubickém kraji jsou dokonce první. Pokoje apartmánů s příslušenstvím zaujaly svou neobvyklostí; jsou vybudovány z přírodních materiálů a jsou citlivě sladěny s přírodou Orlického podhůří, kde panuje pohoda a klid. Pátého ročníku veřejné internetové ankety Penzion roku 2014 se zúčastnilo více než 7 000 hlasujících, kteří vybírali z 341 penzionů, jejichž majitelé se zapojili.

„Kromě lidí, kteří se vzdělávají v našich srubech, k nám přijíždějí rekreanti a turisté z celé republiky. Zvykli si na ně i účastníci festivalu Smetanova Litomyšl, kteří nemohou najít ubytování v Litomyšli. Naše apartmány jsou na trase Cyklo in-line království na Orlickoústecku, takže ubytováni u nás hojně využívají cyklisté,“ říká majitel Zdeněk Štěpánek. Letos v létě tu například mělo akci devět rodin, které sebou přivezly 38 kol. „Přijíždějí k nám celé rodiny s malými dětmi, které chtějí společně strávit celý týden, nebo jen víkend. Výborné je, že rodiče v pohodě venku večer opékají a děti spí za dveřmi v apartmánu, čtyři metry od nich, na dohled i na doslech. Žádné patro, žádné bariéry. Celý prostor zahrady je k dispozici, děti zde nacházejí svůj prostor pro hry a své skrýše a rodiče si je mohou najít také,“ doplňuje Zdeněk Štěpánek.

Zdi apartmánů jsou vybudovány netradičním způsobem z hliněných materiálů. Každý z osmi pokojů je unikátní nejen svým prostorem, ale i použitým dřevem a jeho dokonalým zpracováním a dalšími řemeslnými nápady. Apartmány jsou pojmenovány, takže bydlet můžete v javorovém či modřínovém, jasanovém či z borovice. Také si můžete zadat lůžko z buku, otevírat a zavírat dveře z břízy a z dalších druhů stromů. Pokoje jsou dvou, tří a čtyřlůžkové s vlastním sociálním zařízením a kuchyňským koutem, plně vybavené pro jedince, dvojice, ale i pro celou rodinu. Disponují kuchyňskou linkou s nezbytným vybavením a důležitým doplňkem je i zahradní vybavení s grilovací soupravou. Snídani vám přinesou až do postele.

Okolí vybízí k nespočetným výletům, poznávacím, zážitkovým i sportovním. Vyjednat si můžete výuku Nordic Walkingu a hole zapůjčí přímo na místě. Po méně či více náročném dni je možné si zadat masáže. Prostor je vhodný i pro rodinné grilování či větší oslavu. Zdenka Hanyšová Celá 28. 11. 2014

Apartmány

Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page